Srovnání logistiky pro e-shopy

Připravili jsme přehled poskytovatelů služeb logistiky pro e-shopy. Ve srovnání se zaměřujeme na důležité aspekty jako je skladová kapacita, počet a umístění logistických center, možnosti správy skladu na dálku a integrace do e-shopových platforem. Zjišťovali jsme také, zda a jak poskytovatelé prezentují na webu ceny za poskytované služby. Věříme, že vám tento přehled pomůže při rozhodování o využití logistických služeb pro váš e-shop nebo o změně svého stávajícího provozovatele.

Poskytovatelé zařazení v přehledu, základní údaje

Poskytovatel Shipmall Logistika Olicon Skladon Sklagics Vaše sklady Wellpack Ergotep
Společnost Comgate a.s. Olicon logistics s.r.o. Central Warehouse Solution s.r.o. BStores Corporation s.r.o. Arlego Fulfillment s.r.o. WELL PACK s.r.o. ERGOTEP, družstvo invalidů
Vznik 2002 2016 2015 2015 2018 2008 2003
Počet zaměstnanců 70 stálých 15 100 neuvádí neuvádí neuvádí 70

Počet odeslaných zásilek za rok

500 000 cca okolo 150 000 400 000 neuvádí neuvádí neuvádí 200 000

Skladová plocha, počet a umístění logistických center

Kapacita skladů jednotlivých poskytovatelů hraje roli při zvládání sezónních výkyvů. Umístění a dostupnost logistických center je důležité, protože podle naší zkušenosti zákazníci z řad e-shopů vítají možnost navštívit logistické centrum, například pro provedení inventury nebo kontroly svého zboží.

Shipmall Logistika Olicon Skladon Sklagics Vaše sklady Wellpack Ergotep
Počet logistických center 3 1 1 1 1 1 1
Umístění

Praha,
Bratislava,
Týniště nad Orlicí

Praha Ostrava (Mošnov) Písek Plzeň Praha Proseč (Pardubický kraj)
Podlahová plocha skladu 14 800 m2 1 500 m2

16 000 m2

1 000 m2 neuvádí neuvádí neuvádí

Online integrace a služby

Zajímalo nás, jakým způsobem můžete ovládat svůj “virtuální sklad” u logistického partnera. A také, jaká jsou k dispozici napojení do nejběžnějších systémů pro provoz e-shopu. Případně zda je veřejně k dispozici API rozhraní pro vlastní vývoj propojení.

Shipmall
Logistika
Olicon Skladon Sklagics Vaše sklady Wellpack Ergotep
Online skladový systém - -
Popis funkcí systému na webu

-

- - -
Shoptet doplněk - - - -
Další integrace Shoptet, eBRÁNA,
CS Technologies, 
FGForrest, UPgates,  + 16
Shopify, +2 Shoptet, +24 ano (bez uvedení podrobností) ano (bez uvedení podrobností) - Elasticr
API - - -
Popis API na webu - - - - - -

Cena za služby

Často se jedná o logistická řešení na míru, nicméně potenciální  zákazník by měl mít možnost dopředu vědět, kolik ho bude stát vychystání typické zásilky nebo  pronájem skladovacího místa, než vstoupí v jednání s konkrétním provozovatelem. Zajímalo nás proto, zda a jaké ceny zveřejňují jednotliví poskytovatelé na webu.

Shipmall
Logistika
Olicon Skladon Sklagics Vaše sklady Wellpack Ergotep
Ukázková kalkulace na webu - - -
Podrobný ceník na webu

- - - - -

Oslovili jsme v podstatě všechny poskytovatele, které nám Google nabídl při hledání logistických služeb (fulfilment) pro eshopy. Na kontaktní e-mailové adresy jsme poslali seznam otázek. Odpovědi jsme dostali od poskytovatelů Shipmall, Olicon, Skladon a Sklagics. Chybějící informace jsme zjišťovali na webových stránkách společností.

Služby logistiky pro e-shopy  nabízí také spol. Marion Management s.r.o. (sklady.cz), nicméně pro tu zajišťuje služby logistiky společnost Welllpack, která je v našem přehledu. Podobně tyto služby nabízí KomTeSa spol. s r.o. (elasticr.cz), pro kterou tyto služby zajišťuje spřízněná firma ERGOTEP, družstvo invalidů.

Zdrojem výše uvedených informací jsou odpovědi společností na e-mailový dotazník, internetové prezentace srovnávaných služeb a další internetové zdroje. Je třeba brát ohled na skutečnost, že uvedené zdroje informací mohou obsahovat chyby, neúplné nebo zkreslené údaje nebo vykazovat jiné nedostatky. Parametry služby jako je cena, technické nebo jiné vlastnosti, se mohou v čase měnit. Stejně tak v čase může docházet ke změně názvu služby nebo změně jména poskytovatele služeb. Pro rozhodování o pořízení nebo změně poskytovatele logistických služeb pro e-shopy proto doporučujeme ověřit tyto údaje přímo u poskytovatele služby. Informace uvedené na této stránce jsou indikativního charakteru.

Nezávazná poptávka

24 h

Po odeslání požadavku se vám ozveme nejpozději do druhého pracovního dne. 

14 dní

Vaše zboží můžete expedovat z našeho skladu už za 14 dní.