Chcete vědět proč Realgeek.cz používá logistiku ComGate?

Dnes jsme vyzpovídali Jana Barteka, jednatele společnosti Internet Ninjas, která stojí za projektem Realgeek a provozuje e-shop realgeek.cz. Protože jsme v náběhu Vánoční sezóny, pojali jsme to stručně a k věci.

Realgeek e-shop

Mohl byste nám povědět něco bližšího o Vašem eshopu?
Obchod Real Geek, který jsme společně s mojí sestrou Terezou založili před devíti lety, se zaměřuje na full service zajištění merche, tedy produktů s určitou tématikou. Jsme eshop spolupracující s největším množstvím influencerů v ČR a SR a za dobu působení eshopu jsme vytvářeli produkty pro více než 100 partnerů. Primárně jsou to youtubeři, streameři, tiktokeři a jiní influenceři, ale také jsme již vytvářeli produkty pro různé pořady, firmy, hry a jiné subjekty, které nám do sortimentu svým zaměřením zapadají. V roce 2017 jsme v Praze otevřeli vlastní kamennou prodejnu, kterou jsme hned následující rok přesunuli do větších prostor v Koněvově ulici na Žižkově. Mimo našich produktů tam máme také fotostudio, kanceláře, ale i třeba hernu s virtuální realitou.

Co Vás přivedlo k rozhodnutí jít cestou externího skladu, tzv. fulfillmentu?
Podnikání jsme rozjížděli v době, kdy jsme oba ještě studovali na vysoké škole. První rok jsem expedici prováděl sám z mého pokoje na koleji Jarov. Se zvyšujícím se počtem objednávek jsme došli k tomu, že nejsme schopni vše najednou stíhat a zároveň zajistit, aby se naše podnikání posouvalo dále. Hledali jsme tedy někoho, kdo by nás této rutinní práce zbavil.

V čem Vám spolupráce s námi zlepšila Vaše podnikání?
Jednoznačně v možnosti fokusovat se na jiné aspekty podnikání a logistiku téměř neřešit. Po napojení našich systémů a automatizaci většiny procesů nyní logistickou stránku věci nemusíme skoro řešit.

Co podle Vás děláme dobře a kde bychom se mohli zlepšit?
Rychlost expedice je něco, co si chválí velká většina našich zákazníků a s tím určitě souhlasíme. Co se možnosti zlepšení týče, tak se musím přiznat, že mě nyní nic nenapadá. Ale věřím, že nás opět s něčím mile překvapíte.

HONZA BARTEK
Jednatel

Jan Bartek jednatel Realgeek